До Вергиния Дамянова Генова,

Здравейте,

Харесаха ми образите на дракона и владетелите на звездната корона.

Останах с впечатлението за една оптимистична теория за една изчезнала страна. А народът се превърнал в щастливи хора, които се смесили с други такива по туристическите маршрути на златното съзвездие. Но не е ли това "дървено желязо"?

Замислих се, къде са отишли националните символи на изчезналия народ. Разбира се, в археологическия музей срещу паметника на бившия президент на бившата страна. В учебните заведения на тази страна вече ще са отпаднали темите, свързани с изчезналата страна. Родният (преди официален) език вече е свободно избираем предмет... Както в Западните покрайнини.

Съвсем не защитавам властта на дракона. Но се питам как тези бивши поданици на дракона, които са били манипулирани по правилото разделяй и владей, изведнъж ще забравят за взаимните си чувства, ще плеснат с ръце и ще се слеят с щастливите себеподобни от земята на звездите. Интересно ми е дали авторката на тези образи се е срещала някога с дракона, когато е бил гладен. А, ако той е изял някой от близките й, няма ли, когато минава покрай палатите му в Бояна, щастието й да помръква поне малко?

Мисля си, че страната няма да изчезне, защото в противен случай драконът няма да има епархия (домейн, царство, вилает), която да представлява пред сините звезди, за да посредничи на манната небесна, която ще струи от синьозвездието към региона на киселото мляко и шкембе чорбата. Драконът е вече опитен. Той се преустроява успешно за всяка нова обстановка. Изпратил е отдавна малките дракончета на специализация в най-скъпите учебни заведения, за да изучават на място звездната структура. И скоро те ще заемат свободните места за управление на щастливия народ (чрез честни конкурси, разбира се).

Какъв песимист съм, колко черногледо! Такива като мене не трябва да ги пускат да минават даже отдалече покрай пещерите на дракона в Бояна (Лозенец, Златни пясъци, митниците, оградените квартали). Трябва да ги затварят и да ги осъждат да повтарят по 10 000 пъти "Драконът ще е агнец божи в ясла от синьозлатни звезди".

За лековерните: Христос воскресе => Во истине воскресе.

Със здраве, Владо

24 април 2006

Обратно на предходната страница.

Обратно на заглавната страница.
http://bezmonitor.com