Здравейте. Казвам се Здравко Петров. Живея в гр. Сопот.

Работих във "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД-Сопот от 22. 10. 1994 г. на длъжност масажист. Завършил съм ПМИ гр. София (Медицински колеж). Там има специалност лечебен масаж – обучават се слепи и слабовиждащи хора с цел интеграция в обществото и независим живот.

На 21. 08. 2007 г. ми връчиха заповед за прекратяване на трудовия договор на основание чл. 325 т. 9. Това дълбоко ме нарани и обиди. На 27. 06. 2007 г. минах за преосвидетелстване от ТЕЛК. До явяването ми аз бях с 92,3% намалена трудоспособност без чужда помощ, и понеже съм с влошено състояние ТЕЛК определи 100% с чужда помощ, като изрично записа в ЕР, че с така определения % намалена трудоспособност лицето може да изпълнява заеманата длъжност...

Понеже когато бях назначен на работа имаше спортни отбори, а в последствие те бяха съкратени и продължават и до днес да участват в състезания, но вече извън структурата на “ВМЗ”.

На мен ми бе казано, че аз съм извън щатното разписание. Кажете ми този ли е начинът да се освободят от един инвалид? Аз съм завършил в последствие бакалавър социални дейности и в момента уча за магистър Международни икономически отношения. Международен бизнес. От края на август съм започнал да пиша до различни инстанции, но без никакъв резултат. Ако желаете мога да Ви изпратя :

- Заповед за прекратяване на трудов договор.

- Експертно решение от ТЕЛК

Здравко Петров

Upload 19 jan 2008

Обратно на предходната страница.

Обратно на заглавната страница.
http://bezmonitor.info